Skupinski pouk petja

SKUPINSKI POUK PETJA​ ZA MLADOSTNIKE IN ODRASLE

SkupInski pouk petja je namenjen mladostnikom (od 12 leta naprej) in odraslim, ki si želijo izboljšati svoje pevske sposobnosti na sproščen in zabaven način, v majhnih skupinah (do 5 oseb). Namenjen je tudi zaprtim skupinam (sorodnikov, sošolcev, prijateljev), ki petje vidijo kot dodatno skupno aktivnost ali pa tistim, ki se zaradi finansij najprej želijo preizkusiti in naučiti nekaj osnov, preden se odločijo za individualno šolanje glasu. 

Na skupinskem programu petja za mladostnike in odrasle se programski v celoti  prilagajamo željam učencev.


SKUPINSKI POUK PETJA​ ZA OTROKE DO 12 LETA

Šola petja za otroke med 8-13 letom je celoletni program, ki traja od 1. septembra do 15. junija. Prijave so možne tudi med letom.

Otroški glas (do približno 12l starosti) ni fiziološki pripravljen za individualno učenje petja in se je bolj smiselno in tudi veliko bolj zabavno osnove solo petja učiti v skupini in se s tem pripraviti za kasnejše individualno delo. Ker pevski zbor pa po drugi strani ne omogoča individualnega pristopa posamezniku, zagretim mladim pevcem ponujamo skupinski pouk petja za otroke. 

(Solo) petje za otroke je skupinski program učenja v majhnih skupinah do največ 5 otrok. To nam omogoča, da z osebnim pristopom pri vsakemu otroku pozorno spremljamo njegov razvoj in ga pripravimo na morebitno kasnejše šolanje glasu, ko za to pride čas.

Otroke učimo tehnike pravilnega petja in dihanja, primerne njihovi starosti, ter osnove glasbene pismenosti in osnove branja notnega zapisa. Urimo jim tudi melodijski in ritmični posluh, glasbeni spomin in jim zagotavljamo celovito glasbeno izobrazbo na osnovnem nivoju.

Prepevamo najrazličnejše pesmi otroškega in bolj resnega karakterja iz celega sveta, dela iz klasične glasbene literature in za popestritev tudi nekaj zabavne glasbe po izbiri otrok.

Za naše male soliste organiziramo tudi redne nastope.