Zbori in pevska druženja

OTROŠKI IN MLADINSKI PEVSKI ZBOR

Iz otroštva in mlajših dni skorajda ni lepše izkušnje od petja v pevskem zboru.​​​ Šolski zbor je sicer zelo pomemben del glasbene izobrazbe otroka, vendar je še večje veselje spoznavati sovrstnike iz celega mesta, s katerimi deliš ljubezen in zanimanje za glasbo, skupno aktivnost izven šolskega dvorišča, pridobivaš širši krog prijateljev ter skupaj ustvarjate nekaj izjemnega.

V Glasbeni šoli Studio Brezovar imamo dva zbora otroškega Perlice (za otroke od 6-14l) in mladinskega Perle (za najstnike od 15-23l).

Prva posebnost našega pevskega zbora je, da otroke spoznavamo z najrazličnejšim zborovskim repertoarjem (klasičnim, otroškim, zabavnim, sodobnim, itn) iz celega sveta. Veliko pozornosti posvečamo tudi glasbenem opismenjevanju otrok, branju not ter učenju pravilne tehnike petja in dihanja.   

Druga posebnost našega pevskega zbora je da avdicije ni. Le 10% ljudi je zares gluho za zvok in ritem, ta odstotek je pri otrocih praktično pod 5%. V naši pripravljalni skupini delamo bolj intenzivno s tistimi malo manj izkušenimi. Takoj, ko začutimo, da je otrok pripravljen, ga priključimo aktivnem sodelovanju v zboru. Pripravljalna skupina sicer ne bo sodelovala pri vseh nastopih, vendar bomo organizirali veliko priložnosti, da se tudi oni pokažejo.   

Z našim pevskim zborom boste redno nastopali, udeleževali se festivalov in tekmovanj doma in v tujini in tudi sodelovali z orkestri in drugimi ansambli pri izvajanju različnih glasbenih del, ter doživeli čudovite izkušnje, ki se jih boste z veseljem spominjali celo življenje. Predvsem pa se boste resnično zabavali in bili ponosni nase, da ustvarjate glasbo in da ste del ene posebne in pomembne naše in vaše zgodbe.


GLASBENA DRUŽENJA ZA OTROKE, DRUŽINE, BODOČE MAMICE

Pevska druženja (neformalni pevski zbori) za DRUŽINE Z OTROCI (Družine pojejo). ​OTROKE DO 5L STAROSTI v spremstvu enega starša, BODOČE MAMICE,

V prijetnem pevsko-glasbenem vzdušju preživimo 60-min termin, se sproščamo z dihalnimi, vokalnimi in osnovnimi gibalnimi vajami, ter prepevamo znane in malo manj znane pesmi vseh žanrov. 

Lahko prihajate redno, občasno ali samo takrat, ko si zaželite takšne aktivnosti, brez kakršnekoli obveznosti. Brez avdicije in brez predhodnega poznavanja not.