Studio Brezovar, glasbena šola s posluhom 051389798, info@studiobrezovar.si

Glasbena šola za odrasle

UČENJE GLASBE V ODRASLI DOBI

Glasbena šola za odrasle Studio Brezovar

Pred 15-timi leti glasbena šola za odrasle sploh ne bi imela učence. Dandanes učenje glasbe ni več le privilegij otroške dobi. Vedno več odraslih, tudi starejših od 60 let, se odloča za učenje glasbe ali obnovo veščin, ki so jih pridobili v mlajših letih. Otroci se učijo glasbe, ker jih starši v to usmerjajo, odrasli pa, ker si tega močno želimo. Učenje glasbe upočasnjuje proces staranja možganov in telesa, kar je še en razlog za učenje glasbe v odrasli dobi.


Glasbena šola za odrasle vam ponuja

  • posebne metode učenja za odrasle učence
  • kombinirani program petja, solfeggia in klavirja
  • precej svobode pri izbiri programa – klasičen/žanrovski
  • fleksibilne termine po dogovoru

Pozitivni intelektualni učinki učenja glasbe v odrasli dobi

Učenje glasbe je proces v katerem premagujemo sami sebe. S tem izboljšujemo samozavest, ki jo prenesemo tudi na druga področja življenja in delovanja. Kritike ne jemljemo več tako resno, da bi bili užaljeni. Zavedamo se, da se nismo rodili naučeni in da se trud vedno splača. Z razvojem tankočutnosti glasbenega posluha hkrati izboljšujemo veščino poslušanja v domačem in poslovnem okolju.

Igranje inštrumenta je ena izmed maloštevilnih dejavnostih, ki vključuje uporabo obeh možganskih polobli, kar močno vpliva na veščino večopravilnosti. Prav tako raziskave kažejo, da učenje klavirja že po šestih mesecih izboljša kratkoročen spomin, bralno razumevanje ter hitrejšo obdelavo besedišča. Ukvarjanje z glasbo izboljša tudi zbranost in fokus. Ker upočasnjuje staranje možganov in motoričnih veščin, hkrati preprečuje demenco in sorodne bolezni.

Dokazano je, da tako igra na klavirju kot petje zmanjšujeta stres, depresijo in anksiozno motnjo bolj kot katera koli druga dejavnost.


Pozitivni telesni učinki učenja glasbe v odrasli dobi

Petje izboljšuje telesno držo, kar je zelo pomembno, posebej ko cele dane sedimo v pisarni. Vaje dihanja nam zvišujejo raven kisika v telesu, s tem pa tudi celo telo funkcionira boljše. Znanstveniki enačijo pozitivne učinke, ki jih fizično prinaša petje in vaja inštrumenta, s tistimi, ki jih pridobimo z redno telovadbo.

Raziskave z Univerziteta v Majamiju dokazujejo, da v odrasli dobi učenje klavirja povišuje izločanje hormona HgH, ki kot eliksir mladosti vzdržuje tonus mišične mase in energije ter pri starejših posameznikih zmanjšuje bolečine v sklepih, vključno z osteoporozo. Petje pa znižuje krvni tlak ter raven kortizola (hormona stresa), hkrati pa povečuje nivo oksitocina, hormona ljubezni in sreče.

Nenazadnje, skozi glasbena izročila različnih narodov, spoznavamo različne kulture in širimo obzorja ter s tem svoje življenje dodatno plemenitimo.

Privoščite si prav poseben užitek glasbenega ustvarjanja v naši glasbeni šoli za odrasle.


Vse naše programe ponujamo tudi prek spleta oz. na daljavo, ali pa kombinirano z delom v živo.

We welcome expats and their children in our school.

All our services are available also in English, Serbian; Croatian and Bosnian, without any additional charges.