Glasbena šola

glasbena šola studio brezovar

KAJ VAM PONUJAMO?

Glasbena šola Studio Brezovar je specializirana šola za klavir, petje in glasbeno teorijo. Smo družinsko podjetje profesionalnih glasbenikov in izjemno skrbimo za kakovost pouka, ter prepoznavnost, uspešnost in zadovoljstvo naših učencev. Zato smo pripravljeni prisluhniti vsakemu učencu in način dela prilagoditi njegovi starosti, značaju, hitrosti napredovanja in žanrovski izbiri programa.

Želimo, da naše učence ljubezen do glasbe obogati in spremlja celo življenje. Čeprav jim želimo približati in predstaviti klasično glasbo, jih tudi spodbujamo, da spoznajo kakovostno in brezčasno glasbo vseh žanrov in različne tehnike njenega izvajanja.


IZBERITE Način pouka, ki najbolj ustreza vašim željam in ambicijam:

 • šolski redni celoletni pouk – učenje petja in klavirja, ter glasbene teorije po učnem načrtu za glasbeno izobraževanje v RS in priprava na letne izpite v državni glasbeni šoli (svetujemo za vse šolarje in študentje) – Klasičen program lahko kombiniramo tudi z drugimi žanri, ampak je za redni pouk in pripravo na izpit potrebno predelati določeno število klasičnih skladb.
 • ljubiteljski program za otroke in odrasle s precej svobode pri izbiri programa in žanrovske usmeritve – klasičen, žanrovski (pop, jazz, m(j)uzikal), kombiniran program petja in klavirja – fleksibilni termini
 • spoznavna začetna šola klavirja in petja
 • glasbena pripravljalnica, kot organizirani celoletni program za vrtce
 • skupinski pouk petja za mladostnike in odrasle
 • skupinski pouk petja za otroke
 • redna ali občasna podpora zasebnega profesorja pri klavirju, petju, nauku o glasbi in glasbeni teorij za učence drugih glasbenih šol
 • priprava za vaše glasbene izzive in preizkuse:
  • sprejemni izpiti za srednjo glasbeno šolo in glasbene akademije,
  • avdicije za pevske ali igralske skupine,
  • glasbena tekmovanja (pevska, pianistična, drugo)
  • izpiti in sprejemni izpiti na AGRFT, Pedagoški fakulteti itd,
  • studijsko snemanje ali koncert (za domače in/ali javnost),
  • vse druge glasbene izzive in preizkuse na katerih se potrebujete pokazati in dokazati v najboljši luči v petju, klavirju in glasbeni teoriji (NGL, solfeggio, drugo),

IZPITI, NASTOPI IN PREIZKUSI

Na šolskem celoletnem programu za otroke in mladostnike ob koncu šolskega leta organiziramo izpit na državni glasbeni šoli. S tem se pridobi uradno spričevalo o končanem razredu v NGŠ. Izpite organiziramo na glasbeni šoli s katero sodelujemo ali v šoli po vaši izbiri. 

Priporočamo, da vsi osnovnošolski otroci na klavirskem oddelku in vsi do 25. leta starosti na pevskem oddelku, ovrednotijo svoje znanje na letnem izpitu in si s tem pridobijo uradno veljavno spričevalo o zaključenem razredu v glasbeni šoli.

Klasičen program lahko kombiniramo tudi z drugimi žanri ampak, za redni pouk in pripravo na izpit je potrebno predelati določeno število klasičnih skladb.

Najbolj nadarjene in najbolj delavne učence spodbujamo, da se udeležujejo tekmovanj. Na njihovo željo jih pripravljamo za sprejemne izpite za nadaljevanje šolanja na srednji glasbeni šoli ali na glasbenih akademijah.  
 
Z odraslimi učenci v začetku dela omislimo skupni cilj, ki ga s časom želimo doseči. Če si želite občasno ali redno nastopati za domače, javnost ali v cerkvi, posneti eno ali več skladb v studiu, nastopati na karaokah ali se samo sproščati ob glasbi oz. igrati klavir ali peti za lastni užitek, mi vam bomo pomagali, da izpolnite svoje sanje.  

Med šolskim letom organiziramo skupinske in individualne nastope za naše učence.


NAUK O GLASBI

Z našimi učenci klavirja in petja, delamo nauk o glasbi in solfeggio sproti. Pripravljamo jih na izpit na državni glasbeni šoli, ki ga organiziramo ob koncu šolskega leta ali v dogovorjenem terminu.

Prav tako ponujamo ugodne pakete ali redni individualni pouk iz NGL in glasbeno-teoretičnih vsebin, kot dodatni pouk (inštrukcije) za učence drugih glasbenih šol, ali kot pomoč pri pripravi za letne izpite. 

Baletnim in glasbenim šolam, ki pouka NGL nimate, ponujamo skupinski pouk za vaše učence v prostorih vaše šole.


SPLETNE (ONLINE) URE

Možnost online pouka smo ponujali tudi pred kovidnim obdobjem, saj so nekateri naši učenci, ko so se zaradi šolanja ali dela preselili v druge države, želeli nadaljevati delo z nami. Prek sodobnih načinov komunikacije smo jim lahko to omogočili in se je obneslo precej dobro. Zato vam tako lokalno kot globalno ponujamo možnost online glasbene šole.

V kovidnih razmerah so predhodne izkušnje z online načinom prišle prav in je večina naših učencev redno in uspešno opravila vse predvidene zaključne izpite iz teorije in inštrumenta (petja). Tudi po kovidu še naprej ponujmo spletne (online) ure glasbe. Prav tako ponujamo možnost hibridnega dela oz. kombiniranja online in offline pristopa učenju.

Absolutno priporočamo klasično delo v živo z učiteljem vedno, ko je to mogoče, za otroke pa sploh.


GLASBENA IZKUŠNJA ZA VSE

Glasbo želimo približati vsem, ne glede na domnevne prirojene zmožnosti in socialni status. V vse naše programe vključujemo otroke in osebe s posebnimi potrebami in programe po potrebi prilagodimo.

Vsako leto nekaj večletnih najbolj nadarjenih učencev štipendiramo in jim naše znanje in čas ponudimo po zelo znižanih cenah ali brezplačno.

Z ugodnimi cenovnimi paketi spodbujamo redne ure s profesorjem, saj uspešnost zahteva redno in sistematično delo z jasnim ciljem, v sproščenem in zabavnem vendar delovnem vzdušju.


Vse naše programe ponujamo tudi prek spleta oz. na daljavo, ali pa kombinirano z delom v živo.

We welcome expats and their children in our school.

All our services are available also in English, Serbian; Croatian and Bosnian, without any additional charges.