Glasbeni coaching

glasbeni coaching

INDIVIDUALNI GLASBENI COACHING

Individualni glasbeni coaching je oblika svetovanja, katerem je glasba sestavni in najpomembnejši povezovalni medij ciljnega reševanja trenutnih ovir in zadržkov na poti do cilja.

Aktivno ukvarjanje, poslušanje in premišljevanje o glasbi veliko pripomore k sproščanju in zdravljenju tako telesa kot duha. Glasba nas spodbuja, da ozavestimo in podoživimo svoj notranji svet. Pripomore k boljšemu razumevanju in sprejemanju sebe in reševanju težav zaradi katerih smo v stiski.

Reševanje svojih težav skozi glasbeni kanal začnemo in zaključimo s sprostitvenimi dihalnimi in vokalnimi vajami v kombinaciji z lahkotnimi gibalnimi vajami za sproščanje. Vmesni čas pojemo, poslušamo glasbo in se pogovarjamo o lastnem doživljanju slišanega. Spregovorimo o tesnobah in težavah zaradi katerih ste prišli in o načinu kako, da pridete ven iz trenutne situacije in dosežete želejni cilj ali se počutite boljše.

Naročanje je obvezno, en teden pred prihodom.


SKUPINSKI GLASBENI COACHING

Skupinski coaching poteka v skupinah do 10 oseb. Prijavite se na termine objavljene na naši spletni strani.


DRUŽINSKI GLASBENI COACHING

Družinski coaching je program za povezovanje družinskih članov s pomočjo glasbe. V 60-min terminu sodeluje cela družina, igramo na inštrumente (odvisno od predznanja), prepevamo, poslušamo glasbo, in se sproščeno pogovarjamo o medgeneracijskih in družinskih težavah. Druženja so odlična priložnost, da se družine povežejo na sproščen način, ker glasba absorbira napetost, ki je pristona pri podobnih srečanjih. Skozi naša druženja se marsikateri otrok bolj odpre in poveže s starši in tudi pomembni pogovori lažje stečejo.  Dandanes je zelo malo skupnih aktivnosti za starše in otroke, zato so takšni programi še posebno dragoceni. 


OTROCI IN OSEBE S POSEBNIMI POTREBAMI

Otroke in osebe s posebnimi potrebami vključujemo v vse programe naše glasbene šole.

Za njih je učenje glasbe izjemno pomembno, tako psihično kot fizično. Dokazano je da glasba blagodejno deluje na možgane. Pri avtistih se z glasbenim ustvarjanjem izboljšuje njihova komunikacijia z zunanjim svetom, poleg tega pa njihovo potrebo za motorično aktivnostjo usmerimo na nekaj, kaj jim resnično prinese veliko dobrega v žilvljenju. Pri disleksikih se z glasbenim ustvarjanjem izboljšuje koncentracija in sinhronizacija gibov. Pri blažjih cerebralnih težavah z urjenjem fine motorike in posluha glasbena izobrazba pomaga v izboljšanju stanja in prevladovanju lažjih motoričnih izzivov tudi v vsakdanjem življenju. 

Glasba je nekaj kar nas zelo pomirja, ter motivira in angažira k predanosti. In je še izjemno popularna. Otroci z vedenjskimi težavami so ponavadi zelo emotivni in v izražanju skozi glasbo najdejo tisto pomoč, ki jo ne morejo pridobiti drugje. 

Delu z otroci in osebami s posebnimi potrebami posvečamo posebno pozornost v naši šoli. 

Obiščite strano naše glasbene šole in preberite več o učenju klavirja in petja pri nas.

Glasbenikom in scenskim umetnikom ponujamo motivacijski coaching za njihovo boljše počutje in večjo uspešnost.