Studio Brezovar, glasbena šola s posluhom 051389798, info@studiobrezovar.si

Glasbeni coaching

glasbeni coaching

INDIVIDUALNI GLASBENI COACHING

Individualni glasbeni coaching je oblika svetovanja, katerem je glasba sestavni in najpomembnejši povezovalni medij ciljnega reševanja trenutnih ovir in zadržkov na poti do cilja.

Aktivno ukvarjanje, poslušanje in premišljevanje o glasbi veliko pripomore k sproščanju in zdravljenju tako telesa kot duha. Glasba nas spodbuja, da ozavestimo in podoživimo svoj notranji svet. Pripomore k boljšemu razumevanju in sprejemanju sebe in reševanju težav zaradi katerih smo v stiski.

Reševanje svojih težav skozi glasbeni kanal začnemo in zaključimo s sprostitvenimi dihalnimi in vokalnimi vajami v kombinaciji z lahkotnimi gibalnimi vajami za sproščanje. Vmesni čas pojemo, poslušamo glasbo in se pogovarjamo o lastnem doživljanju slišanega. Spregovorimo o tesnobah in težavah zaradi katerih ste prišli in o načinu kako, da pridete ven iz trenutne situacije in dosežete želeni cilj ali se počutite boljše.

Naročanje je obvezno, en teden pred prihodom.


SKUPINSKI GLASBENI COACHING

Skupinski coaching poteka v skupinah do 8 oseb na podoben način kot individualni coaching, na določeno temo in ob upoštevanju dinamike skupinskega kočinga. Prijavite se na termine objavljene na naši spletni strani.


COACHING ZA GLASBENIKE IN SCENSKE UMETNIKE

Coaching za glasbenike in scenske umetnike je posebna vrsta motivacijskega coachinga, ki vam pomaga, da uresničite osebne umetniške cilje in odpravite strahove in negotovosti na poklicnem področju.

Za umetnika/co je njegov/njen mir najpomembnejši, njegova predanost umetnosti pa na prvem mestu. Kot javna osebnost je nenehno na očeh javnosti, kar je hudo breme za notranje ravnovesje osebnosti.

Vsak od nas ima vzpone in padce in potrebuje zunanjo podporo, ki razume njegove/njene skrbi v kontekstu umetniškega poklica.

Poiščite ravnovesje med osebnim in poklicnim življenjem in bodite samozavestni na odru življenja, da vam ne bo zmanjkalo energije, poguma in zbranosti za uspešno karierno in življenjsko pot.


STROKOVNO SVETOVANJE ZA GLABENE SKUPINE

Če vi kot umetnik ali vaša glasbena skupina potrebujete strokovno vodstvo in usmeritev, ga lahko dobite v Studiu Brezovar.


GLASBENI FRIEND-BUILDING

Dejavnost je namenjena povezovanju (zaprtih) prijateljskih li družinskih skupin. Namesto na odbojko ali pivo, lahko hodite na skupinska pevska druženja. Program je predviden za 6-20 oseb, običajno je to skupina prijateljev, prijateljic, sodelavcev ali družinskih prijateljev, ki si zaželijo skupne aktivnosti s katero bodo poglobili medsebojne odnose. Vsi skupaj se v prijetnem pevskem vzdušju zabavamo, sproščamo z dihalnimi, vokalnimi in lahkimi gibalnimi vajami in preživimo 60-min termin s prepevanjem in glasbo.


OTROCI IN OSEBE S POSEBNIMI POTREBAMI

Osebe s posebnimi potrebami vključujemo v vse programe naše glasbene šole.

Za njih je učenje glasbe izjemno pomembno, tako psihično kot fizično. Dokazano je da glasba blagodejno deluje na možgane. Pri avtistih se z glasbenim ustvarjanjem izboljšuje njihova komunikacijia z zunanjim svetom, poleg tega pa njihovo potrebo za motorično aktivnostjo usmerimo na nekaj, kaj jim resnično prinese veliko dobrega v žilvljenju. Pri disleksikih se z glasbenim ustvarjanjem izboljšuje koncentracija in sinhronizacija gibov. Pri blažjih cerebralnih težavah z urjenjem fine motorike in posluha glasbena izobrazba pomaga v izboljšanju stanja in prevladovanju lažjih motoričnih izzivov tudi v vsakdanjem življenju. 

Glasba je nekaj kar nas zelo pomirja, ter motivira in angažira k predanosti. In je še izjemno popularna. Otroci z vedenjskimi težavami so ponavadi zelo emotivni in v izražanju skozi glasbo najdejo tisto pomoč, ki jo ne morejo pridobiti drugje. 

Delu z osebami s posebnimi potrebami posvečamo posebno pozornost v naši šoli. 

Obiščite strano naše glasbene šole in preberite več o učenju klavirja in petja pri nas.

Glasbenikom in scenskim umetnikom ponujamo motivacijski coaching za njihovo boljše počutje in večjo uspešnost.