Studio Brezovar, Glasbena šola s posluhom 041359936, info@studiobrezovar.si

Šola klavirja

Učenje klavijra v Glasbeni šoli Studio Brezovar

Šola klavirja glasbene šole Studio Brezovar ponuja možnost šolanja na šolskem ali ljubiteljskem programu.

Na šolskem programu sledimo učnem načrtu glasbenega izobraževanja v RS. Vpisujemo učence od 11 leta do 18 leta starosti, tudi tiste ki želijo zamenjati šolo, pa vendarle dokončati glasbeno izobrazbo po veljavnem šolskem programu. Termini so redni in sicer 2krat tedenski po ena šolska ura. Skupaj s poukom inštrumenta se sproti učimo tudi Nauka o glasbi. Na koncu šolskega leta organiziramo letni izpit na državni glasbeni šoli, kjer učenci ovrednotijo svoje znanje in si s tem pridobijo uradno veljavno spričevalo o zaključenem razredu.

Na ljubiteljskem programu se tempo učenja prilagaja napredku učenca in učenec aktivno sodeluje pri izbiri žanra in programa učenja. Zato je bolj primeren za odrasle učence ali mladostnike, ki se želijo učiti klavirja zaradi lastnega veselja brez šolskih obveznosti. Termini so lahko redni ali občasni. Izpite na ljubiteljskem programu ne organiziramo. Nauk o glasbi, kot del glasbene pismenosti je vsekakor del pouka tudi na ljubiteljskem programu.

Kot zasebna šola imamo veliko posluha in potrpežljivosti za vsakega posameznika, njegove želje, način in tempo učenja. Pouk poteka v sproščenem, vendar delovnem vzdušju. Za uspeh je potrebna redna vaja in sodelovanje staršev pri domačem delu.

Najbolj nadarjene učence z veseljem pripravljamo za tekmovanja doma in v tujini in za sprejemne izpite za nadaljevanje šolanja ali študija. Tekmovanja so precej spodbudna in čudovita izkušnja za vsakega otroka saj spozna svoje vrstnike, včasih iz različnih držav, s katerimi deli ljubezen do glasbe.

Še ena lepa izkušnja so nastopi in koncerti, ki jih ob zadostnem številu zainteresiranih učencev organiziramo čez šolsko leto.
 
Z odraslimi učenci pripravljamo koncerte za njihove domače ali javnost ali jim omogočamo, da uresničijo druge sanje in zamisli, za katere v mladosti niso imeli ustreznih možnosti. V začetku dela omislimo skupni cilj, ki ga s časom dosežemo. 

Nauk o glasbi in solfeggio se delata sproti. Učence pripravljamo na izpit na državni glasbeni šoli skupaj z izpitom iz inštrumenta, ki ga organiziramo ob koncu šolskega leta ali v dogovorjenem terminu. Pri Nauku o glasbi včasih delamo izpit vsako drugo leto, ker združujemo po dva razreda naenkrat, saj je snov na ta način bolj povezana.


Zakaj SE UČITI IGRANJA NA klavir?

Učenje klavirja pri odraslih močno upočasnjuje starenje možganskih funkcij. Če vas zanima več, nadaljujte z branjem tukaj. Pri otrocih so pozitivni učinki nešteti, med drugimi se navaja tudi višanje intiligenčnega kvocienta, verbalne intiligence, motoričnih veščin in še veliko več. Več o tem smo za vas pripravili na tej povezavi.


NASVETI ZA USPEŠNO ŠOLANJE

Na rednem šolskem programu zainteresirane starše naprošamo, da aktivno sodelujejo v procesu učenja in spremljajo delo in napredek svojega mladostnika. ​​Prosimo, da upoštevate napotke in nasvete učiteljev.

Za povprečno dobre rezultate priporočamo, vsaj 10-15 min samostojne vaje dnevno v 1. razredu, vsak dan celo šolsko leto. Vsako naslednje leto ta čas podaljšujemo za dodatnih 10-15min na dan. Prosimo starše in učence, da upoštevate priporočilo, saj vi boste bolj zadovoljni z doseženim rezultatom.

Absolutno priporočamo klasično delo v živo z učiteljem vedno, ko je to mogoče. Omogočamo tudi hibridno delo oz. kombinacijo online in offline pristopa učenju ali online učenje v celoti.


Več informacij o naši glasbeni šoli najdete tukaj, o šoli klasičnega ali pop-jazz-mjuzikal petja pa na tej povezavi.