Šola klavirja

Učenje klavijra v Glasbeni šoli Studio Brezovar

Šola klavirja glasbene šole Studio Brezovar ponuja možnost šolanja na šolskem ali ljubiteljskem programu. Na šolskem programu sledimo učnem načrtu glasbenega izobraževanja v RS in ga zato priporočamo učencem od 8 leta do 16 leta starosti. Na ljubiteljskem programu lahko učenec aktivno sodeluje pri izbiri žanra in programa učenja, ter je zato bolj primeren za odrasle učence.

Kot zasebna šola imamo veliko posluha in potrpežljivosti za vsakega posameznika, njegove želje, način in tempo učenja. Pouk poteka v sproščenem, vendar delovnem vzdušju. Za uspeh je potrebna redna vaja in sodelovanje staršev pri domačem delu.

Priporočamo, da vsi osnovnošolski otroci ovrednotijo svoje znanje na letnem izpitu na državni glasbeni šoli, ki ga organiziramo za vas, in si s tem pridobijo uradno veljavno spričevalo o zaključenem razredu.

Če se starši s tem strinjajo, najbolj nadarjene učence z veseljem pripravljamo za tekmovanja doma in v tujini in za sprejemne izpite na konzervatorijih in akademijah. Tekmovanja so precej spodbudna in čudovita izkušnja za vsakega otroka saj spozna svoje vrstnike, včasih iz različnih držav, s katerimi deli ljubezen do glasbe.

Še ena lepa izkušnja so nastopi in koncerti, ki jih organiziramo čez šolsko leto in vabimo vse učence, da se jih udeležijo.
 
Z odraslimi učenci pripravljamo koncerte za njihove domače ali javnost ali jim omogočamo, da uresničijo druge sanje in zamisli, za katere v mladosti niso imeli ustreznih možnosti. V začetku dela omislimo skupni cilj, ki ga s časom dosežemo. 

Nauk o glasbi in solfeggio se delata sproti. Učence pripravljamo na izpit na državni glasbeni šoli skupaj z izpitom iz inštrumenta, ki ga organiziramo ob koncu šolskega leta ali v dogovorjenem terminu. Pri Nauku o glasbi včasih delamo izpit vsako drugo let za po dva razreda naenkrat, saj je snov na ta način bolj povezana.


Zakaj SE UČITI IGRANJA NA klavir?

Učenje klavirja pri odraslih močno upočasnjuje starenje možganskih funkcij. Če vas zanima več, nadaljujte z branjem tukaj. Pri otrocih so pozitivni učinki nešteti, med drugimi se navaja tudi višanje intiligenčnega kvocienta, verbalne intiligence, motoričnih veščin in še veliko več. Več o tem smo za vas pripravili na tej povezavi.


NASVETI ZA USPEŠNO ŠOLANJE

Na rednem šolskem celoletnem programu starše naprošamo, da aktivno sodelujejo v procesu učenja in spremljajo delo in napredek svojega otroka. ​​

Prosimo, da upoštevate napotke in nasvete učiteljev. Starše prosimo, da otroku pomagate s pozitivno afirmacijo in spodbudo in sodelujete s profesorjem pri vzpostavitvi dnevnega ritma in rutine samostojne vaje

Za povprečno dobre rezultate priporočamo, vsaj 10-15 min samostojne vaje dnevno v 1. razredu in sicer vsak dan celo šolsko leto. Vsako naslednje leto ta čas podaljšujemo za dodatnih 10-15min na dan. Prosimo starše in učence, da upoštevate priporočilo, saj vi boste bolj zadovoljni z doseženim rezultatom.

Absolutno priporočamo klasično delo v živo z učiteljem vedno, ko je to mogoče. Omogočamo tudi hibridno delo oz. kombinacijo online in offline pristopa učenju ali online učenje v celoti.


Več informacij o naši glasbeni šoli najdete tukaj, o šoli klasičnega ali pop-jazz-mjuzikal petja pa na tej povezavi.