Studio Brezovar, glasbena šola s posluhom 051389798, info@studiobrezovar.si

Šola petja v GŠ Studio Brezovar

ZAKAJ SE UČITI PETJA?

šola petja

Petje je dejavnost, ki izboljšuje telesno držo in blagodejno vpliva na celo telo, predvsem na živčevje, endokrini in kardiovaskularni sistem. Več o pozitivnih učinkih učenja petja za odrasle lahko preberete tukaj, v najstniškem obdobju pa jih je še več.


INDIVIDUALNO UČENJA PETJA V GLASBENI ŠOLI STUDIO BREZOVAR

Šola petja glasbene šole Studio Brezovar ponuja možnost šolanja na rednem šolskem ali ljubiteljskem programu. Na rednem šolskem programu ponujamo smer klasičnega petja. Na ljubiteljskem programu ponujamo dve smeri – učenje klasičnega petja in učenje pop-jazz-muzikal petja.

Na šolskem programu sledimo učnem načrtu glasbenega izobraževanja v RS. Vpisujemo učence od 12 leta do 20 leta starosti, tudi tiste ki želijo zamenjati šolo, pa vendarle dokončati glasbeno izobrazbo po veljavnem šolskem programu. Termini so redni in sicer 2krat tedenski po ena šolska ura. Skupaj s poukom inštrumenta se sproti učimo tudi Nauka o glasbi. Na koncu šolskega leta organiziramo letni izpit na državni glasbeni šoli, kjer učenci ovrednotijo svoje znanje in si s tem pridobijo uradno veljavno spričevalo o zaključenem razredu.

Na ljubiteljskem programu vpisujemo učence vseh starosti, od 11 leta naprej. Tempo učenja prilagajamo napredku učenca in učenec aktivno sodeluje pri izbiri žanra in programa učenja. Zato je program bolj primeren za odrasle učence ali mladostnike, ki se želijo učiti drugih žanrov petja ali klasičnega petja brez šolskih obveznosti. Termini so lahko redni ali občasni. Izpite na ljubiteljskem programu ne organiziramo, če pa delamo redno in predelamo šolski program, se lahko opravljajo. Nauk o glasbi, kot del glasbene pismenosti, poučujemo tudi na ljubiteljskem programu.

Smo zasebna glasbena šola in nam je kakovost pouka na prvem mestu. Zato imamo veliko posluha za vsakega posameznika in njegov način in tempo učenja.  

Najbolj nadarjenim pevcem svetujemo, da se udeležujejo tekmovanj in jih na njihovo željo pripravljamo za sprejemne izpite za nadaljevanje šolanja/študija. Ob pouku petja vas pripravimo tudi za izpite iz nauka o glasbi ter vas tudi učimo glasbeni teoriji, saj je ta neločljivi del pouka glasbe.
 
Z odraslimi učenci v začetku dela omislimo skupni cilj, ki ga s časom tudi dosežemo. Običajno so to nastopi v cerkvi, koncerti za domače in javnost ali studijski posnetki za spomin ali kaj več. Med šolskim letom organiziramo tudi v okviru šolskega programa skupinske in individualne nastope za naše učence.

Več kot desetletje učimo tudi na daljavo oz. prek spleta, čeprav smo mnenja, da je takšen pouk primeren samo v posebnih okoliščinah ali kot hibriden način pouka.


NASVET ZA USPEŠNO ŠOLANJE

Na šolskem programu vas naprošamo, da aktivno sodelujete v procesu učenja in ustrezno vadite doma. Pridite pripravljeni na ure, naučite se program in bodite pripravljeni, da se sprostite in poslušate nasvete učitelja. Za povprečno dobre rezultate priporočamo, da v 1. razredu začnete z 10-15 min samostojne vaje dnevno in vsako naslednje leto stopnjujete še dodatnih 15 min na dan. Prosimo učence, da priporočilo upoštevate, saj boste vi bolj zadovoljni z doseženim rezultatom.


SKUPINSKI POUK PETJA​ ZA MLADOSTNIKE IN ODRASLE

SkupInski pouk petja je namenjen mladostnikom (od 11 leta naprej) in odraslim, ki si želijo izboljšati svoje pevske sposobnosti na sproščen in zabaven način. Skupine so majhne in štejejo največ štiri učence. Namenjen je tudi zaprtim skupinam (sorodnikov, sošolcev, prijateljev), ki petje vidijo kot dodatno skupno aktivnost, ali pa tistim, ki se najprej želijo preizkusiti in naučiti nekaj osnov, preden se odločijo za individualno šolanje glasu. Na tem programu se repertoarno v celoti prilagajamo željam učencev.


Preberite tudi o našem šolskem in ljubiteljskem programu učenja klavirja in pozitivnih učinkih za otroke in odrasle, ki jih učenje petja ima na naše zdravje.