Šola petja

šola petja

INDIVIDUALNO UČENJA PETJA V GLASBENI ŠOLI STUDIO BREZOVAR

Šola petja glasbene šole Studio Brezovar ponuja možnost šolanja na šolskem ali ljubiteljskem programu. Na obeh programih ponujamo dve smeri – učenje klasičnega petja in učenje pop-jazz-mjuzikal petja.

Na šolskem programu sledimo učnem načrtu glasbenega izobraževanja v RS in ga zato priporočamo učencem od 12-25 leta starosti. Na ljubiteljskem programu lahko učenec aktivno sodeluje pri izbiri žanra in programa učenja. Smo zasebna glasbena šola in nam je kakovost pouka na prvem mestu. Zato imamo veliko posluha za vsakega posameznika in njegov način in tempo učenja.  

Vsem do 25. leta starosti priporočamo, da ovrednotite svoje znanje na letnem izpitu na državni glasbeni šoli, ki ga za vas organiziramo, ter si s tem pridobite uradno veljavno spričevalo o zaključenem razredu glasbene izobrazbe.

Najbolj nadarjenim pevcem svetujemo, da se udeležujejo tekmovanj in jih na njihovo željo pripravljamo za sprejemne izpite za nadaljevanje šolanja. Ob pouku petja vas pripravimo tudi za izpite iz nauka o glasbi ter vas tudi učimo glasbeni teoriji, saj je ta neločljivi del pouka glasbe.
 
Z odraslimi učenci v začetku dela omislimo skupni cilj, ki ga s časom tudi dosežemo. Običajno so to nastopi v cerkvi, koncerti za domače in javnost ali studijski posnetki za spomin ali kaj več. Med šolskim letom organiziramo tudi v okviru šolskega programa skupinske in individualne nastope za naše učence.

Več kot desetletje učimo tudi na daljavo oz. prek spleta, čeprav smo mnenja, da je takšen pouk primeren samo v posebnih okoliščinah.


ZAKAJ BI SE UČILI PETJA?

Petje je dejavnost, ki izboljšuje telesno držo in blagodejno vpliva na celo telo, predvsem na živčevje, endokrini in kardiovaskularni sistem. Več o pozitivnih učinkih učenja petja za odrasle lahko preberete tukaj, votroški dobi pa jih je še več.


NASVET ZA USPEŠNO ŠOLANJE

Na šolskem programu vas naprošamo, da aktivno sodelujete v procesu učenja in ustrezno vadite doma. Pridite pripravljeni na ure, naučite se program in bodite pripravljeni, da se sprostite in poslušate nasvete učitelja. Za povprečno dobre rezultate priporočamo, da v 1. razredu začnete z 10-15 min samostojne vaje dnevno in vsako naslednje leto stopnjujete še dodatnih 15 min na dan. Prosimo starše in učence, da priporočilo upoštevate, saj vi boste bolj zadovoljni z doseženim rezultatom.


SKUPINSKI POUK PETJA​ ZA MLADOSTNIKE IN ODRASLE

SkupInski pouk petja je namenjen mladostnikom (od 12 leta naprej) in odraslim, ki si želijo izboljšati svoje pevske sposobnosti na sproščen in zabaven način. Skupine so majhne in štejejo največ tri učence. Namenjen je tudi zaprtim skupinam (sorodnikov, sošolcev, prijateljev), ki petje vidijo kot dodatno skupno aktivnost, ali pa tistim, ki se najprej želijo preizkusiti in naučiti nekaj osnov, preden se odločijo za individualno šolanje glasu. Na tem programu se repertoarno v celoti  prilagajamo željam učencev.


SKUPINSKI POUK PETJA​ ZA OTROKE DO 12 LETA

Šola petja za otroke med 8-13 letom je celoletni program, ki traja od 1. septembra do 15. junija. Prijave so možne tudi med letom.

Otroški glas (do približno 12l starosti) ni fiziološki pripravljen za individualno učenje petja. Pevski zbor po drugi strani ne omogoča individualnega pristopa posamezniku.

Zato zagretim mladim pevcem ponujamo skupinski pouk (solo) petja za otroke, pri katerem se osnov solo petja učijo v skupini. Z osebnim pristopom pri vsakemu otroku pozorno spremljamo njegov razvoj in ga pripravimo za individualno delo, ko za to pride čas.

(Solo) petje za otroke je skupinski program učenja, ki poteka v majhnih skupinah do največ 5 otrok. Otroke učimo tehniki pravilnega petja in dihanja, primerni njihovi starosti, ter osnovam glasbene pismenosti in osnovam branja notnega zapisa. Urimo jim tudi melodijski in ritmični posluh, glasbeni spomin in jim zagotavljamo celovito glasbeno izobrazbo na osnovnem nivoju.

Prepevamo najrazličnejše pesmi otroškega in bolj resnega karakterja iz celega sveta, dela iz klasične glasbene literature in za popestritev tudi nekaj zabavne glasbe po izbiri otrok.

Če otrok pokaže izjemno nadarjenost za petje, mu omogočimo individualni pouk že od 10 leta starosti. Priporočamo, da se ta kombinira tudi s poukom klavirja in teorije.


Za naše male soliste organiziramo tudi redne nastope.

Preberite tudi o našem šolskem in ljubiteljskem programu učenja klavirja in pozitivnih učinkih za otroke in odrasle, ki jih učenje petja ima na naše zdravje.